Entri khas buat abah tersayang..selamat hari BAPA..:)

                                                                Assalamualaikum wbt..


SELAMAT HARI BAPA..buat abah saya, mohammad azit bin alang liman.. i lebiu ABAH.. :P
Today da hari bapa, so mood kena la seiring ngan hari ni..ecehh..hehe..so aku tak lagu 'ayah' by Aiman..
This song is really meaningful for me..so entri ni mmg totally na cter psal abah aku..


Abah..
Abah sorang je dalam dunia ni yg pangil muna ni 'Ana'..ok abah..ana nak citer pasal abah dalam belog ana ni bleh ye bah..ni antara cara ana nak tnjuk yg ana syg abah..
Masa aku nak blek uitm sebab cuti sem aku dah abis..sehari sebelum aku blek, abah jatoh moto msa nak blik dari bukit..then masa nak blik sini, bderai air mata ak msa salam abah..ana tgk luka kt tangan abah..dah, cukup lah..ana xleh nak dok lama2 lg..nati ana x jadi blik kampus lak..ana tepuk belakang abah pelan2..ana ckp ana pg dulu abah..Umi cakap, pelok la abah..abah cakap..badan abah peluh ni..xpe abah..ana syg abah..


Abah..
Ni kali kedua abah eccident masa abah kat bukit..masa 2 ana ingat lagi abah..kami semua kat umah..tiba2 abah balik ngan moto dengan kaki abah berdarah banyak..Ya Allah..kenapa ngan abah..?
Abah kena timpa dahan pokok yg besar masa jalan nak balik..Ya RAbbi..cemana abah leh sampai umah ngan bawak motor ngan kaki abah darah2..abah gagahkan jugak,,kalu x cmna abah nak balik..kami cek kat hospital, kaki abah retak..abah dimasokkan ke wad..


Abah..
Keadaan ekonomi family kita msa 2 mmg x elok..abah da x bleh cari rezeki..harapkan umi n akak abg cari duit..hari2 kita pkir na makan apa hari ni kan bah..abah jgn risau, kami x penah mrungut bah..apa yg ada 2 la yg kami mkn..walaupun ikan masin, telur goreng dgn kicap bah..


Abah..
Ana terharu sgt jd anak abah..abah tw x nape..nak abah ni kdg2 suka bgn pg lambat..abah jerit suh bangun, dah tengahari..abah suh sidai ken n wat keje umah yg len..tapi ana tdo balik..xbuat pon ape abah suh 2..tp bila ana bangun, ana tgk abah dah sidaikan ken suma..haha..bek la abah ana nih..
kalu ana nak pelam yg pokok die tnggi gila. sebab teringin..(ana mmg suka guna pkataan 'tringin' kalu nak smthg) then abah pon kait laa..letih mana pon abah, abah wat jugak..kalu ana ada urusan pe2, ana selalu pg ngn abah..bkn apa..lebih selamat ngan abah sndri dripada pg ngan kawan..


Abah..
Ana x suka mintak kat abah nak p mana2..sebab abah suka tnya ana, suka siasat ngan sapa ana kua pe suma..huhu..cmna ana nak dating cmni..hehe..xdala..tp terima kasih abah sebab jga anak2 abah dengan baik..
Abah..msa ada orang gila nak pukul abg, abah serang dia kan..abah pukul dia..sebab die bwk pisau nak cederakan abg..abah pukul die..abah takut die wat abg..abah rela berdepan dengan org gila 2 drpada anak abah jd apa2..abah cakap.."abah x bleh org wat anak2 abah..abah pantang.." Terima kasih abah..


Abah..
Ana tringat g masa ana buat abah tersenyum gembira..1st sebab result spm..abah senyum je tgk..ana suka tgk abah senyum..abah, ana bahagia sgt dpt buat abah snyum gembira cmni..Allah je taw cmne rasa..
2nd sebab ana dapat msuk u..ana adalah satu2 nya anak abah yg lanjutkan plajaran smpai u..anak pompuan abah yg bngsu ni..skali lg ana hpy sebab dpt buat abah senyum bahagia..


Abah..
Ana x taw apa yg ana dapat bg abah sbg hadiah..tapi yg pasti..doa utk abah, umi adalah lebih dari doa utk dri ana sndiri..segala galanya adalah untuk kalian..i love u abah, "SELAMAT HARI BAPA"...


p/s : Rasulullah SAW bersabda, "aku telah bermimpi melihat seorang dari umatku telah didatangi malaikat maut dengan keadaan yang amat menggerunkan untuk mencabut nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya disebabkan oleh ketaatan dan kepatuhan si fulan itu terhadap kedua ibu bapanya.."


*semoga aku menjadi anak yg taat kepada kedua orang tua ku..amin Ya Allah..
                       
ni my abah..:) hehe



5 comments:

muhammadnuraizuddin said...

amin....

ieyza afieyna said...

hargailah dia sementara masih ada..........

ieyza afieyna said...

hargailah dia sementara masih ada..

cik humaira.. said...

thnks iza..insyaAllah..:)

cik humaira.. said...

aminn...